Lækker ret fra 1800-tallet.
Denne opskrift fra 1816 er fra Else-Marie Boyhus historiske kogebog.
Rouletter af oksekød er en madklassiker, som vi stadig kender. Den passer fint i en festmenu også i nutidens Danmark.
Her er ingredienserne til ca. 4 personer:
8 til 10 tynde skiver af godt oksekød, jeg brugte to per person. Jeg fik slagteren i Meny til at skære dem ud.
Sardeller (sardiner i krydret olie) fås på dåse i Meny.
Spæk (let saltet spæk kan købes i Meny)
3 til 4 dl oksebouillon
Et lille løg
4 til 5 skiver citron
Smør
1 skefuld hvedemel
2 til 3 laurbærblade
Tørret basilikum
Lidt revet muskat
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Så meget hakket sardel, som man har lyst til, og fint hakket løg smøres på indersiden af rouletterne, salt, peber, basilikum og muskat drysses på.
Spækket skåret i strimler på tykkelse med en lillefinger lægges på stykkerne, som rulles rundt så spækket ligger i midten.
Rouletterne snøres nu med groft tråd (jeg snød og brugte kødnåle).
Rouletterne brunes i smør på alle sider i en pande. De tages op og hvedemelet drysses på smørret og bages op, hvorefter der lidt efter lidt tilsættes bouillon.
Tråden eller kødnålene tages af rouletterne, som lægges tilbage i saucen sammen med laurbær og citronskiver. Rouletterne koges til de er møre og anrettes.
Vi spiste dem sammen med kartoffel/sellerimos og mormorsalat. Jeg er typen, der ikke kan lide fedt, men jeg fjernede ikke spækket inden jeg spiste rouletten, den smagte godt med det hele i.
Men hvis du har en sødtand så har vi også en god æblekage https://www.gyldnedage.dk/madam-mangors-aeblekage/
Tekst og foto: Susanne Volqvartz